Heb je een hond die niet rustig kan wandelen, snel afgeleid of nerveus is, uitvalt naar andere honden, of bang is in de drukke stad?
Wandeltraining
Onze werkwijze
Kennismakingsgesprek
Tijdens een kort telefonisch gesprek bespreken we: wat voor soort hond je hebt (ras, leeftijd, achtergrond), je hulpvraag ivm het wandelen, hoe lang dit gedrag zich al stelt, wat je uiteindelijke doel is, hoe de hond dagelijks is buiten de wandeling en kijken we ook of onze werkwijze overeenstemt met jouw opvoeding.
Na het gesprek
Als we gaan samenwerken en blijkt dat emotioneel gedrag de oorzaak van het probleemgedrag is tijdens het wandelen, kan het zijn dat we over moeten gaan tot een gedragsonderzoek.
Dit om uit te zoeken vanwaar de emotie komt, en hoe we al dagdagelijks verbetering kunnen brengen in het leven van je hond door een gepast management en het invullen van zijn natuurlijke basisbehoeftes.
Als we al meteen verder kunnen met de wandeltraining, ziet het verloop er uit als volgt:
– we plannen eerst een kennismakingsgesprek in bij jou thuis
– daarna leren we in een gecontroleerde omgeving technieken aan
– deze technieken gaan we toepassen tijdens de wandeling
– we bouwen geleidelijk aan de moeilijkheidsgraad van de omgeving op
Tijdens het traject kunnen jij en je hond ook thuis aan de slag met de oefeningen, terwijl je een goed management aanhoudt voor de dagelijkse wandeling.
Langere periode?
Quick fixes bestaan helaas niet, en ook geen gouden tips..
De meeste leerprocessen hebben tijd nodig bij een hond, en de ene dag leert hij al beter dan de andere. Net daarom hebben we ook enkele pakketten samengesteld, zodat we ons flexibel kunnen aanpassen aan zijn of haar tempo.